COSTA RICA 2006/2007

Let op: dit verslag is oud. Tijden zijn veranderd en inmiddels woont en werkt Simone heel ergens anders. Jumanji Bungalows bestaat niet meer.

Here we go again!!

Mijn vriendin Simone is een nieuw avontuur begonnen. Zij start samen met haar vriend Vladi een heel nieuw bungalowparkje! 
Deze winter gaan we haar weer opzoeken. Maar eerst gaan we de Arenal bekijken en naar de nevelwouden van Santa Elena en Monteverde. Hier volgt alvast on
s reisplan.


KLIK VOOR EEN ZEER GEDETAILLEERDE KAART HIER

   
We hebben onze reis zelf gepland. Alle tickets zijn los geboekt via internet en alle vastgezette slaapplaatsen ook.
Vaak gebruikte websites:
www.dutch.hostelworld.com
www.vliegtarieven.nl
www.NatureAir.com
www.monteverdeinfo.com

Dag 1: (24 december)

Met Delta Airlines vliegen we via Atlanta naar San Jose. Vorige keer hebben we al gemerkt dat het vliegveld veel dichter bij Alajuela ligt dan bij San Jose, vandaar dat we de eerste nacht slapen in een hotelletje in Alajuela: Hotel Tropical Alajuela. De eigenaar haalt ons op bij het vliegveld. Het zal dan namelijk laat in de avond zijn.
 


Dag 2: (kerstmis)
Met NatureAir maken we rond het middaguur een binnenlandse vlucht naar La Fortuna (= blauwe streep). De werkende vulkaan Arenal heeft meestal een wolkendek over haar hoofd vuurspugende top, maar we proberen toch een glimp van de lava op te vangen. Op goed geluk blijven we hier n nachtje slapen in Cerro Chato Eco Lodge. Mr. Zamora haalt ons op bij de Airstrip van La Fortuna.
Die middag en avond hopen we op goed weer, zodat we die vulkaan kunnen bekijken, en anders is er nog een mooie waterval, de hotsprings (gewarmd door de vulkaan) en enkele wandelpaden in de bossen rondom de Arenal.
 
 
Dag 3:
Om half 3 vertrekken we weer bij de lodge. We worden opgehaald voor een mooie Jeep-boot-Jeep tour (= blauwe stippelroute) naar de andere kant van Lake Arenal. Door Costa Rica ligt een hoge bergrug (met al die vulkanen dus) en het is nogal lastig om aan de andere kant te komen, al is het een kleine afstand. De uitkomst: een prachtige boottocht over het meer! Nou maar hopen dat ik genoeg pilletjes bij me heb tegen de reisziekte...
We komen aan in Santa Elena, een dorpje dat naast Monteverde ligt, dat dan weer beroemd is om haar Nevelwoud. Het ligt zo hoog dat het eigenlijk altijd vochtig is. We slapen bij Tina's Casita's en hier worden we ook afgezet door de Jeep. Fijn.


Dag 4
Vanaf vandaag hebben we lekker een paar dagen niets gepland. Ik vind het wel eng omdat we niet een slaapplaats gereserveerd hebben. En je hoort van die verhalen dat de mensen uit Costa Rica zelf (Tico's) tussen kerst en nieuwjaar ook op vakantie gaan, zodat bijna alle (goedkope en middenklasse) slaapplaatsen bezet zijn... Ben benieuwd; het voelt wel spannend!!
Ik wil in ieder geval graag de 'skywalk' doen. Zie ook de plaatjes hiernaast: er zijn allemaal bruggen door het nevelwoud en omdat er veel hoogte verschillen zijn, loop je de ene keer over een pad, en de andere keer door de boomtoppen!!
Er is ook een sky-trek, waarbij je aan een kabelbaan van de ene boomtop naar de andere roetsjt... Timo ziet het wel zitten; ik moet het nog zien.

Als het ons hier bevalt, blijven we nog een paar dagen langer (mits die slaapplek geregeld wordt). De enige planning die we vanaf dan hebben is dat we op dag 8 's middags om 3 uur op het kleine vliegveldje (Pavas/Tobias Bolanos) moeten zijn om naar Simone te vliegen. De vorige keer dat we daar landden, was er slechts een slecht grindpad voor dat vliegtuigje. Op dit moment wordt er geasfalteerd en we moeten maar afwachten of het op tijd af is (dat soort dingen wil nog wel eens uitlopen door de relaxete levensstijl van de Tico's....) maar de meneer van NatureAir verzekerde mij dat het op de 15e al klaar is.

 

Dag 5, 6, 7, 8

Er zijn zoveel mooie dingen om te zien, waar kiezen we uit?
De route terug richting San Jose is nog onbekend. Mijn voorkeur gaat uit naar:

Dag 5 nog in het nevelwoud blijven

Dag 6 vroeg opstaan en naar het strand. De golf van Nicoya (tussen het vaste land en het schiereiland) heeft blijkbaar schitterende golven en ik zou het prachtig vinden om eens naar de surfers te kijken daar. Echt zwemmen komt er dan niet van, maar dat kan later bij Simone wel.
We moeten denk ik niet te laag gaan; Manuel Antonio trekt me wel (want wordt door iedereen beschreven als het paradijsje aan de Pacific) maar het zal er wel stervensdruk zijn en daar zit ik niet op te wachten. Bovendien moeten we dan weer zo'n eind omreizen om weer bij Pavas te komen.

Dan nog een moeilijke keuze:
relaxed nog een dagje strand (dag 7) en dag 8 vroeg opstaan om naar Pavas te reizen.

OF dag 7 zonder haast wakker worden en naar een slaapplek zoeken rondom de vulkaan Irazu. Deze ligt rechts van San Jose en het is de hoogste van Costa Rica:
3243 meter. Als het helder is, moet je aan beide kanten van CR de zee kunnen zien!!
Maar bij deze keuze moeten we wel al vroeg een taxi kunnen regelen naar de top (zo gaat dat daar: niks moeilijke wandeltocht) omdat we 's middags naar Simone en Vladi vliegen.
 
 

Dag 8 (31 december)
Ik weet niet waar de dag voor ons begint, maar wl dat we 's middags vliegen naar Simone!! We worden opgehaald bij de Airstrip (die dan dus geasfalteerd moet zijn.) (blauwe streep op de kaart, richting Peninsula de Osa)

Dus dag 9, dag 10 en dag 11 kunnen we relaxed rondhangen. Beetje wandelen, beetje zwemmen, beetje meehelpen misschien??

Dag 12 worden we 's middags om een uur of 4 weer verwacht op de Airstrip; dan gaat NatureAir ons terugbrengen naar Pavas. Er is weer een overnachting geboekt, dit maal bij Arilapa Bed & Breakfast in Alajuela.

Want de volgende ochtend (dag 13) (5 januari) moeten we al weer om 9 uur in het vliegtuig zitten naar Nederland, daar zullen we dan de volgende ochtend vanaf  8 uur aankomen.

 Ik heb er zin in!